محدوده سیستم ERP از محدوده سازمانی که ERP در آن پیاده سازی می شود کوچکتر است. بر عکس ERP ، مرز سیستمهای زنجیره ای تأمین و تجارت الکترونیک از محدوده سازمان فراتر رفته و تا تأمین کنندگان ، شرکا و مشتریان سازمان گسترش می یابد. با این حال، عملاً پیاده سازی بسیاری ا ز سیستمهای ERP مستلزم یکپارچه سازی با سیستمهای اطلاعاتی خارج از محدوده سازمان است.
6- جزای تشکیل دهنده سیستمهای ERP:
اگر اجزای سیستمهای ERP تولید شده توسط شرکتهای مختلف در این حوزه فعالیت را مورد بررسی قرار دهیم می بینیم که این سیستمها دارای چند بخش کلی هستند که تقریبا در سیستمهای همه فروشندگان ERP ارائه شده است . در یک تقسیم بندی کلی میتوان این اجزاء را در قالب گروههای زیر مورد بررسی قرار داد :
بخش اصلی سیستم ERP شامل ماجولهای کاربردی میباشد که هر شرکت بنا بر نیاز خود از این بخشها استفاده میکند ولی نکته مهم آن است که همه این بخشها به یکدیگر مرتبط بوده و از انسجام خاصی برخوردارند .بطور کلی این بخشها را میتوان بصورت زیر برشمرد :
1-6- حسابداری مالی:
سیستمی است که برای مدیریت خودکار و گزارش دهی مربوط به دفاتر کل ، حسابهای دریافتنی و پرداختنی و سایر موارد مربوط به سیستم حسابداری و نگهداری حسابها کاربرد دارد .
برای نگهداری جریان درآمدها و هزینه ها دریک شرکت استفاده می شود و بعنوان یک ابزار مدیریتی برای تصمیم گیریهای سازمانی کاربرد دارد
3-6- مدیریت داراییها (اموال) :
سیستمی است که برای نگهداری اطلاعات مربوط به داراییها از جمله خرید ، فروش ، استهلاک و مدیریت سرمایه گذاری در داراییها کاربرد دارد .
این سیستم جهت برنامه ریزی کنترل و نظارت بر پروژه های پیچیده و بلند مدت دارای اهداف مشخص و تعریف شده کاربرد دارد .
سیستمی است برای ارتباط ماجولهای کاربردی ERP که با ابزار خدمات و فناوریهای مختلف دیگر مرتبط است .
سیستمی است که ماجولهای کاربردی ERP را با برنامه های کاربردی دیگر که خاص برخی از صنایع از جمله نفت ، گاز ، حمل و نقل ، دارویی و بانکداری نوشته شده است ترکیب می کند .
سیستمی است کاملا یکپارچه که برای پشتیبانی و برنامه ریزی از فعالیتهای پرسنل در شرکتها کاربرد دارد .
این سیستم وظیفه برنامه ریزی نیازمندیهای مربوط به نگهداری از ماشین آلات و سایر امکانات موجود در شرکتها بخصوص شرکتهای تولیدی را بر عهده دارد .
این سیستم وظایف مربوط به تدارکات و انبار مواد ، سفارش مجدد و ... را بر عهده دارد .
10-6- مدیریت کیفیت :
یک سیستم اطلاعاتی و کنترل کیفی است که برنامه ریزی کیفیت ، بازرسی و کنترل تدارکات و تولید را بر عهده دارد .
برای برنامه ریزی و کنترل فعالیتهای تولیدی یک شرکت کاربرد دارد. این ماجول شامل اجزای فرعی [6]BOM ، مراکز کاری ، ردیابی مواد ، برنامه ریزی عملیات و فروش برنامه کلان تولید (MPS) ، برنامه ریزی نیازمندیهای مواد ، کنترل سطح کارخانه ، سفارشات تولید ، هزینه یابی مواد و ... می باشد .
12-6- فروش و توزیع: این سیستم ، بهینه سازی همه وظایف مربوط به فروش ، ارسال و صدور صورتحساب را در برمی گیرد . اجزای فرعی این ماجول شامل پشتیبانی قبل از فروش ، پردازش درخواست مشتری ، پردازش اعتبار مشتری ، پردازش سفارشات فروش ، پردازش ارسال کالاو سیستم اطلاعات فروش می باشد .
این اجزا میتوانند خود دارای اجزای فرعی باشند که برای وظایف و مقاصد ویژه ای کاربرد دارد که عبارتند از : ساختار سازمانی شرکت ، طراحی چارچوب گزارشات داخلی و خارجی ( جهت ارسال به سازمانهای خارج از شرکت ) ، سازمان فروش ، کانالهای توزیع کالا، سلف سرویس کارمندان ( کارمندان قادرند از طریق اینترنت به اطلاعات خود درسیستم منابع انسانی دسترسی داشته باشند )، سیستم MATCHCODE جهت یافتن اطلاعات خاص مورد نیاز با استفاده از ابزارهای جستجو ، امنیت سیستم و ....